El te Oolong de Wuyishan, conegut com a Yancha, també anomenat te de roca o te de penya-segat, és una varietat de te Oolong cultivada i produïda a les muntanyes Wuyi de la província de Fujian, a la Xina. El te Yancha és famós pel seu perfil de sabor distintiu, que està influït pel terreny pedregós i el sòl ric en minerals on creixen les plantes de te.
El nom "Yancha" es tradueix com "te de roca" en anglès, i fa referència als penya-segats i pendents rocosos on es cultiven les plantes de te. El sòl d'aquesta regió és ric en minerals, els quals poden impartir sabors i aromes únics a les fulles de te.
El te Yancha es produeix utilitzant un procés tradicional que implica l'escaldat, el laminat i el secat de les fulles de te, seguit d'un pas final de torrefacció. El procés de torrefacció pot impartir un sabor fumat, semblant al carbó, al te, el qual és característic del te Yancha. Sovint, els tés Yancha es descriuen com tenint un sabor ric i de cos ple, amb notes de fruits secs torrats, mel i xocolata.
Hi ha diversos tipus de te Yancha, que es classifiquen en funció del cultivar específic i del mètode de processament utilitzat. Alguns dels tés Yancha més famosos inclouen el Da Hong Pao (Gran Roba Vermella), el Shui Xian (Esperit d'Aigua) i el Rou Gui (Canel·la). Els tés Yancha són molt preuats pels amants del te d'arreu del món pel seu perfil de sabor únic i la seva importància cultural.
✉️Subscriu-te i obtén un -10%
Subscriu-te al nostre butlletí per obtenir un 10% de descompte addicional en la teva primera compra!