El Pu-erh Shu (madurat) generalment té un sabor i efecte més suaus. Comúnment, la qualitat del te depèn de la qualitat de la matèria primera.
El bouquet d'un bon Pu-erh Shu negre presenta un agradable sabor terroso, de fruits secs o de xocolata, i un gust aterciopelat i profund. Podeu prendre Pu-erh Shu amb l'estómac buit (a diferència del jove Pu-erh Sheng) i fins i tot abans d'anar a dormir (si està envelletzit), però la concentració de la infusió ha de ser lleugera.
Contràriament al que es creu popularment, el sabor dels pu-erhs negres pot canviar amb el temps, encara que no tan significativament com ho farà en el cas del Pu-erh Sheng.
El Pu-erh Shu, també conegut com a madurat o cocit Pu-erh, és un tipus de te fermentat que es produeix utilitzant una tècnica de processament especial. A diferència del Pu-erh Sheng, que experimenta un procés de fermentació natural amb el temps, el Pu-erh Shu es fermenta utilitzant un procés que pot trigar diversos mesos a completar.
El procés de producció del Pu-erh Shu comença amb fulles de te assecades al sol que després són escaldades i comprimides en pastilles o carreus. El te es pila i es cobreix amb un drap humit, creant un ambient càlid i humit que promou el creixement de microbis beneficiosos. Al llarg de diverses setmanes o mesos, el te experimenta un procés de fermentació controlada que transforma les fulles en un te fosc, ric i terroso.
Com preparar el Pu-erh Shu
Per preparar el Pu-erh Shu, necessitaràs una tetera o un gaiwan (un petit bol amb tapa) i un te en fulla solta. Aquí tens com preparar el Pu-erh Shu:
Rentar el te: Aboca aigua calenta sobre les fulles de te i descarta immediatament l'aigua. Això ajuda a rentar qualsevol impuresa i a obrir les fulles per a la infusió.
Infondre el te: Afegeix aigua calenta fresca a la tetera o al gaiwan i deixa infondre el te durant uns 10 segons. Pots ajustar el temps d'infusió segons les teves preferències de gust.
Aboca i gaudeix: Aboca el te en petites tasses i gaudeix! El Pu-erh Shu té un sabor ric i terroso amb notes de bolet i fusta, i es pot gaudir tal com està o amb una mica de llet o edulcorant si es desitja.
En general, el Pu-erh Shu és un te únic i ple de sabor que s'aprecia pel seu sabor profund i ric, així com pels seus possibles beneficis per a la salut. Si tens interès a provar el Pu-erh Shu, pots explorar la nostra col·lecció de Pu-erh Shu.
Quins són els beneficis del Pu-erh Shu?
Els beneficis del Pu-erh Shu són diversos i varien segons les persones. Aquí tens alguns dels beneficis que s'han associat amb el consum de Pu-erh Shu:
Salut digestiva: El Pu-erh Shu conté bacteris beneficiosos i enzims que poden ajudar a millorar la digestió i promoure bacteris intestinals saludables.
Salut del cor: Alguns estudis han suggerit que el té Pu-erh pot ajudar a reduir els nivells de colesterol i millorar la salut del cor, tot i que es necessita més recerca en aquest àmbit.
Control de pes: El Pu-erh Shu pot ajudar a mantenir un pes saludable augmentant el metabolisme i reduint l'absorció de greixos.
Propietats antioxidants: El Pu-erh Shu conté antioxidants, compostos que poden ajudar a protegir el cos contra el dany dels radicals lliures i altres substàncies nocius.
Claredat mental: Algunes persones creuen que el té Pu-erh pot ajudar a millorar la claredat mental i la concentració, tot i que es necessita més recerca per confirmar aquest benefici potencial.
Suport del sistema immunològic: El Pu-erh Shu pot ajudar a donar suport al sistema immunològic i promoure la salut i el benestar globals.
Val la pena assenyalar que tot i que el té Pu-erh Shu té el potencial d'oferir aquests beneficis, es necessita més recerca per comprendre plenament els seus efectes sobre el cos. També és important tenir en compte que els resultats individuals poden variar, i el consum de té Pu-erh no ha de considerar-se un substitut del tractament o consell mèdic.