El te blanc (白茶, baicha) és el tipus de te menys fermentat. Es produeix de manera similar a les herbes medicinals: després de la recol·lecció, els brots i les fulles de te es col·loquen en una capa fina sobre escombres i s'assequen tant al sol difús com a l'ombra, sota una coberta. Si el sol no és suficient per evaporar l'humitat de la fulla, s'asseca amb aire calent a l'última etapa.
Degut a la manca de fregit i torsió, en el te blanc es conserva la màxima quantitat de substàncies útils inherent per naturalesa. El baicha és un campió en el contingut d'antioxidants.
El te blanc, que existeix des de l'alta edat mitjana, és conegut pel seu gust i aroma subtils, i a més d'això es beu pels seus beneficis per a la salut i l'efecte vigoritzant. Aquest darrer, també, és subtil, amb una acumulació lenta i un efecte de llarga durada.
La cafeïna del te blanc s'absorbeix pel cos molt més lentament que la del cafè, el que significa que no es manifesta d'immediat amb un sobresalt, ni acaba amb el conegut descens de cafeïna. Recomanem beure té blanc abans de les hores de la tarda, no sigui que et mantingui despert quan no ho necessitis.